Web Statistics Балкан - Burevesnik
Macedonian Albanian English

Kiparska odiseja Lilje Petrović je priča o prevari, dugovanjima, bežanja pred prevarenima i bega u Grčku. Ostala je dužna i u ružnom sećanju mnogima, bavila se raznim prevarama, dužnici su je pritiskali, postalo joj gusto, pa je zbrisala sa Kipra. Iznos za koji je ostala dužna onima koje je izvarala kreće se od 180.000 -  200.000 britanskih funti.

Da bi ljudima van Makedonije koji su juče NAPRASNO saznali iz svojih medija da je u Makedoniji pokušan DRŽAVNI UDAR, bilo jasno šta se ustvari desilo, prevodim integralno izjavu premijera Nikole Gruevskog. Ako pogledate i video snimak videćete da Gruevski čita napisan i unapred pripremljen tekst. Ni jedan jedini put za vreme osam i po godina koliko je premijer nije održao govor ,,iz glave,,, Uvek je čitao pripremljene tekstove, koje bez izuzetka piše njegov šef kabineta Martin Protufer.

Kriminalac Ilčo Djordjioski zvani Rošavi, tip koji se lažno pretstavlja kao predsednik Fudbalske Federacije Makedonije, danas tačno u podne je uradio novi skandal. Namestio je predsednika UEFA, Slovenca Aleksandra Čeferina.


Koalicija interesa i ekstra profita je jača od svih “makedonskih preporoda” i njihovih kvazi ideologija, ali i Direktiva iz Brisela. Baš tu trebamo tražiti razloge zašto deo intelektualne javnosti u Makedoniji, predlog zakona za energetiku čita kao uputstvo za upotrebu na temu “Kako se gradi monopol”

Црногорска али и српска јавност никако да сазна дуго година скривану тајну великих пријатељa и бизнис сарадника Богољуба Карића, Милана Роћена, Беџета Пацолија и Екрема Лукаја. Овај квартет је само наизглед некомпатибилан и неспоjив, али новац и моћ чине чуда па и оно што се чини немогућим лако постаје могуће.

Makedonija sprovodi svoje opozicionare kao što je Alexandar Dinevski u zatvor. To već odavno nije jedini skandal u zemlji koja je kandidat za ulazak u EU. No ipak iz Brisela se ne moze čuti više od zabrinutosti za stanje u Makedoniji - SKOPJE. Jednog sumornog septembarskog jutra oko pola pet neko je snažno zakucao na vrata porodice Aleksandra Dinevskog. Kada je njegova sanjiva supruga otvorila vrata uletelo je 10 teško naoružanih specijalaca u mali stan koji se nalazi na obodu skopskog centra. Tajni agenti su sve pretražili, pisaći sto, fotografije, laptop. A šta su tražili nisu otkrili. Kada posle devet časova traženja ništa nisu našli, jednostavno su odveli Aleksandra.

Za mene lično, HITNOST i hitna TAJNOST u i nakon akcije ŠPIJUN u Skoplju, nije nikakvo iznenadjenje. Brzopleta i lično od mene isprovocirana akcija vladajuće MVR DPMNE u Makedoniji, ima samo jedan jedini cilj, zatvoriti i utamničiti ex direktora Direkcije za sprečavanje pranja novca, Vaneta Cvetanova i onemogućiti ga da u saradnji sa mnom objavi sve ono što smo se dogovorili prije više od nedelju dana na našem susretu u Vranju. Tema našeg susreta je bila ISTINA O POGIBIJI TOŠE PROESKOG...

Predizborni udarac srpskoj Vladi, zadat od Evropske unije u vidu INSISTIRANJA na hitno rešavanje t. j. sankcioniranje krivaca za 24 kriminalne privatizacije srpskih privrednih giganata, predstavlja samo početak procesa obračuna sa organizovanim kriminalom u Srbiji. Broj 24 je samo simbol početka kraja srpske državne mafije. Inače je broj mnogo veći I tek će da raste. Već sada raste na 26 jer su se bivši zaposleni radnici I službenici dve firme već upoznali sa mogućnostima koje nudi kandidatski status I potonji ulaz u EU integracije.

Impresivna je lista fudbalera sa Balkana, onih koji su izrično VLASNIŠTVO fudbalskog menadžera i mešetara Falija Abdilgafara Ramadanija. Doslovce ih POSEDUJE, što celoj priči daje veliku dozu BIZARNOSTI. Lista ide ovako: 

Stevan Jovetić, Adem Ljajić, Ljubomir Fejsa, Matija Nastasić, Ivan Obradović, Nikola Gulan, Marko Pantelić, Miloš Ninković, Marko Marin, Josip Šimunić, Aleksandar Katai, Luka Milivojević, Vujadin Savić, Antonio Rukavina, Ivan Radovanović, itd, itd... 

U toku jučerašnjeg dana, nakon prvih vesti da je u Makedoniji izvršen pokušaj državnog udara, mediji sa Balkana (pozitivni izuzetak je Al Jazeeira) i mnogi drugi iz evropskih zemalja su većinom NETAČNO informisali svoje čitaoce i gledaoce o onome što se tamo dešava. Tačno je da u Makedoniji NIJE izvršen ni pokušaj državnog udara, jer opozicioni lideri, bivši obaveštajni funkcioneri i još dva ,,civila,, ni u namerno krivom tumačenju definicije za državni udar ne mogu nikako da se uklope.

ИСПОЛНЕТО